ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης είχε χθες συνεργασία με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη για θέματα της αρμοδιότητάς του, που αφορούν τα Δωδεκάνησα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες και οι Δωδεκανήσιοι απόστρατοι του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λιμενικού κ. Κωνσταντίνος Χαρτοφύλλης ενώ τηλεφωνικές παρεμβάσεις έκαναν οι Δήμαρχοι Καλύμνου κ. Δημήτρης Διακόμιχάλης και Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας.

Καταρχάς, κατά τη συνάντηση τέθηκε το θέμα της πορείας ίδρυσης και λειτουργίας της σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον τομέα αυτό, μετά μάλιστα την κατάθεση από το Δήμο Καλύμνου της επικαιροποιημένης μελέτης σκοπιμότητας της σχολής και την πρόοδο της διαδικασίας για τη μεταβίβαση του κτιρίου που θα στεγάσει την υπό ίδρυση σχολή.

Συζητήθηκε επίσης το αίτημα για την αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού, από 80.000 ευρώ στα 150.000 ευρώ. για την κατασκευή του κτιρίου του Λιμεναρχείου Καλύμνου, μετά μάλιστα την ολοκλήρωση της μελέτης και προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου μέσω προγραμματικής σύμβασης.

Το τρίτο ζήτημα, σε σχέση με την Κάλυμνο, αφορούσε την επέκτασης του ορίου ηλικίας για την άσκηση του επαγγέλματος του δύτη στο 67ο έτος της ηλικίας.

Και για τα δύο αυτά ζητήματα ο κ. Πλακιωτάκη, δήλωσε ότι εξετάζει θετικά την υλοποίηση τους.

Ικανοποιείται αίτημα, που είχε υποβάλει ο Δήμος Λέρου και ζήτησε με σχετική κοινοβουλευτική αναφορά ο κ. Υψηλάντης, για να συμπεριληφθεί και η Λέρος στη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που προβλέπει τη σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου μ’ ένα λιμάνι της Βορείου Ελλάδος και στη συνέχεια σύνδεση με διάφορα νησιά του Αιγαίου φτάνοντας μέχρι Ρόδο.

Τέλος συζητήθηκαν προτάσεις συντόμευσης των δρομολογίων από και προς Κάρπαθο και η μη διενέργεια δρομολογίων προς τα νησιά της Δωδεκάνησα από το Λαύριο αλλά μόνο από Πειραιά, αφού επιβαρύνεται υπερβολικά ο νησιώτης ταξιδιώτης. Το αίτημα αυτό, της εταιρείας Νισυριακών Μελετών και σχετικής αναφοράς του Βασίλη Υψηλάντη, ικανοποιήθηκε.

Close