Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας αναφέρθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής, Βασίλης Υψηλάντης σε συνέντευξη του στο notosnews.gr.

«Γεωπολιτικά η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται τρελά  απαράδεκτα και κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου. Η γειτονική χώρα δεν ασπάζεται το δίκαιο για τη θάλασσα και δεν φαίνεται διατεθειμένη να βελτιώσει τη συμπεριφορά της.  Στις δικές μας παροτρύνσεις για διάλογο  επί τη βάση της λογικής και του διεθνούς δικαίου τον αποφεύγει», δήλωσε.

«Η Ελλάδα προχωράει και χαράζει μια πολιτική στρατηγική, που την φέρνει πιο κοντά στους συμμάχους της. Επίσης διασφαλίζει τα δικαιώματα της και απαντά αποφασιστικά στις προκλήσεις της Τουρκίας», τόνισε ο κ. Υψηλάντης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να καταστήσει σαφές ότι πρέπει να σταματήσει η προκλητικότητα της Τουρκίας. Το επόμενο βήμα πιστεύω θα είναι  η επιβολή και κυρώσεων οικονομικού περιεχόμενου σε βάρος της γειτονικής χώρας. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να  απαντούν σε τέτοιες καταστάσεις τα πολιτισμένα κράτη. Με τις κινήσεις της Τουρκίας θίγεται άμεσα η Ελλάδα και όλη η Μεσόγειος. Η Τουρκία είναι πάντα ο ταραξίας της περιοχής».

Όσο για το διάλογο με την Τουρκία τόνισε πως υπό το καθεστώς απειλών και προκλήσεων δεν μπορεί να υπάρξει.

«Υπό το καθεστώς απειλών και προκλήσεων δε νοείται διάλογος με την Τουρκία. Όσο επιμένει στην καλλιέργεια της έντασης και τις παράνομες Navtex τόσο η ειρήνη θα μπαίνει σε κίνδυνο στην περιοχή, Η Ελλάδα ως χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο, Καθιστά σαφές προς όλες τις όλες τις κατευθύνσεις  το δικαίωμα της για οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στη βάση του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σε ερώτηση για την κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κύρωση από τη Βουλή των συμφωνιών με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ ο κ, Υψηλάντης δήλωσε:

«Μόνιμα ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει παρών σε κάθε κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Το ίδιο πράττει και στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών υπονομεύοντας μια εθνική γραμμή που δίνει πλεονεκτήματα  στη χώρα μας και δεν της αφαιρεί. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας είναι δέσμιος των εσωτερικών διαφωνιών του κόμματος του. Προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες».

Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε και στην πανδημία και υπογράμμισε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Για την πανδημία όλοι ανησυχούμε γιατί δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Η Ελλάδα χειρίζεται υπεύθυνα το πρόβλημα. Λαμβάνονται αποφάσεις βάσει των κρίσεων των ειδικών. Δεν έχουμε επιτρέψει γίνουν στη χώρα μας ότι σε άλλα κράτη. Όσο για τις επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ έρχονται σε αντίθεση με την κοινή λογική», δήλωσε.

Close