Τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής 11/10/2021 (Βίντεο)

Τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής 11/10/2021 (Βίντεο)

Τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής 11/10/2021 (Βίντεο)

Αίτημα του Βουλευτή Δωδεκανήσου και Κοσμήτορα της Βουλής, Βασίλη Υψηλάντη, περί σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το ΔΣΡ για την άμεση λειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου και υιοθέτηση πρότασής του για να μπορούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση ασκούμενοι δικηγόροι στα Κτηματολόγια Ρόδου, Κω και Λέρου.

«Το μέγα ζητούμενο της ανεξαρτησίας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του δικαστικού έργου, επιβάλλει τη διαρκή εγρήγορση της κυβέρνησης, του νομοθέτη και των δικαστηρίων για την προώθηση πολιτικών, τη θέσπιση μέτρων, τη διασφάλιση υποδομών και μέσων και την ορθολογική διαχείριση της δικαστικής ύλης, ώστε να απονέμεται ποιοτική δικαιοσύνη από ανεξάρτητους δικαστές σε εύλογο χρόνο.

Αυτή την ανάγκη υπηρετεί, το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, που στη βάση του επιφέρει βελτιώσεις σε προβληματικές ρυθμίσεις, ρυθμίζει διχογνωμίες και συμπληρώνει κενά του ν.4335/2015», τόνισε στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, ο οποίος είπε ότι, η διάταξη στο νομοσχέδιο για τις μεταγραπτέες πράξεις στο Κτηματολόγιο Ρόδου δεν εξυπηρετεί ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης των εμπραγμάτων αγωγών και για το λόγο αυτό ζήτησε τη συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου για να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση του Κτηματολογίου στο παλαιό νοσοκομείο Ρόδου και να λειτουργήσει. Τέλος ευχαρίστησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την αποδοχή της πρότασης του για την παροχή δυνατότητας άσκησης Δικηγόρων και στα Κτηματολόγια Ρόδου, Κω, Λέρου.

Την ομιλία του κ. Υψηλάντη στην Ολομέλεια της Βουλής για το ΝΣ «Ταχεία πολιτική δίκη, προσαρμογή των διατάξεων της πολιτικής δικονομίας για την ψηφιοποίηση της πολιτικής δικαιοσύνης, άλλες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης» και για το Κτηματολόγιο Ρόδου, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο.

Close