ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και κοσμήτορας της Βουλής, Βασίλης Υψηλάντης, με την σημερινή του επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γεώργιο Στάσση ζήτησε την επαναφορά του στοιχείου της εντοπιότητας στις προκηρύξεις για προσλήψεις προσωπικού στη Δ.Ε.Η. Ρόδου.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, Υπουργό Περιβάλλοντος.

Το πλήρες κείμενο της από 6 Απριλίου 2021 επιστολής είναι το ακόλουθο:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και των Εργαζομένων της ΔΕΗ στα Δωδεκάνησα «ΖΕΥΣ», αναδεικνύουν και διαμαρτύρονται για το πρόβλημα της εξάλειψης του στοιχείου της εντοπιότητας από την προκήρυξη για προσλήψεις στην ΔΕΗ Ρόδου.

Η πράξη αυτή αντιτίθεται στις ανταποδοτικές δεσμεύσεις της Δ.Ε.Η για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου της εταιρείας στην τοπική Κοινότητα Κατταβιάς Ρόδου και αφορά άμεσα και τους κατοίκους της περιοχής αυτής, έρχεται δε να δημιουργήσει τεράστιες αρνητικές και δυσάρεστες, κοινωνικά και οικονομικά, συνέπειες στην περιοχή μας.

Η ρύθμιση αυτή πιστεύω να μπορέσει να γίνει σύννομα δεδομένου ότι αφορά επαύξηση της μοριοδότησης για κατοίκους νησιωτικής περιοχής της χώρας μας που θα διασφαλίζει και την παραμονή τους στην περιοχή και στην υπηρεσία βάσει της προκηρύξεως.

Για το λόγο αυτό σας ζητώ , σύμφωνα με τα ανωτέρω, να επεναφέρετε το στοιχείο της εντοπιότητας στις προκηρύξεις για προσλήψεις προσωπικού στη Δ.Ε.Η Ρόδου.

Με την ευκαιρία δεχθείτε, αξιότιμε κ. Πρόεδρε, τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου και τη βεβαιότητα για θετική σας ανταπόκριση, στο δίκαιο αίτημα της κοινωνίας της Ρόδου προς την εταιρεία σας.

Με εκτίμηση,

Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Δωδεκανήσου»

Close