Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ

Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ

Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ

«Αν παρέμενε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν θα καταργούνταν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ. Τώρα πληρώνουμε τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας θα εντείνουμε τον αγώνα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ για τα νησιά»

Αυτό δήλωσε στον Sky Ρόδου ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει και πάλι για το θέμα της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ για όλα τα νησιά.

«Τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ τους κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους παρέδωσε θα έλεγα στους δανειστές. Αυτό να μην το ξεχνούν οι Δωδεκανήσιοι. Ήταν η χειρότερη εκχώρηση που μπορούσαμε να κάνουμε σε ό,τι αφορά το δικαίωμα που είχαν τα νησιά έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο κ. Υψηλάντης και πρόσθεσε πως δεν δικαιούνται να ομιλούν εκείνοι που κατήργησαν το μέτρο.

Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση για την αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας.

«Για τους Δωδεκανήσιους απώτερος στόχος θα είναι η επαναφορά των μειωμένων συντελεστων ΦΠΑ. Αυτό όπως έχει αναφέρει και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξεταστεί σε μια δεύτερη στιγμή καθώς πρώτο μέλημα της κυβέρνηση είναι η ανάταξη της οικονομίας», είπε ο κ. Υψηλάντης και πρόσθεσε πως με τα πρώτα δείγματα βελτίωσης της οικονομίας θα ενταθεί η προσπάθεια για το ΦΠΑ.

«Ήμουν από τους πρώτους που έδωσαν αγώνα για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ . Πάνω από όλα είμαστε Έλληνες και θέλουμε να δούμε τη χώρα μας και τα νησιά μας να έχουν αυτά που τους αναλογούν», είπε ο κ. Υψηλάντης.

«Τώρα ο ελληνικός λαός και οι νησιώτες πληρώνουν το λογαριασμό ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχνάμε το τρίτο μνημόνιο και τα 200 εκατομμύρια που έχουν επιβαρύνει τους Έλληνες; Ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση το 2014. Όλα αυτά είχαν κόστος. Δυστυχώς οι κάτοικοι στα νησιά πληρώνουν το τίμημα της προηγούμενης κυβέρνησης περισσότερο από τον καθένα. Αυτό είναι το μεγάλο δυστύχημα για τον τόπο», είπε ο κ. Υψηλάντης και πρόσθεσε πως με την απάντηση την οποία έδωσαν οι Δωδεκανήσιοι στις πρόσφατες εκλογές έδειξαν πως κατάλαβαν τη ζημιά που έγινε.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό που απασχολεί την κυβέρνηση αλλά και τους τοπικούς φορείς.

«Είμαστε στην έκρηξη του μεταναστευτικού. Η χώρα και η κυβέρνηση λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα γρήγορης προώθησης των παράτυπων προσφύγων και των μεταναστών στην ενδοχώρα και την ανασυγκρότηση των hot spot που έχουν γεμίσει ασφυκτικά», τόνισε ο κ. Υψηλάντης που αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από την κυβέρνηση μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο αποσυμφόρησης των hot spot στα νησιά ο κ. Υψηλάντης δήλωσε:

«Είναι ασφυκτική η κατάσταση στα νησιά. Πρέπει όμως να δημιουργηθούν άλλες δομές που θα φιλοξενήσουν τους παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες ώστε να αποσυμφορηθούν τα hot spot».

Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας κάτι που θα αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης στο αρμόδιο υπουργείο αρχές Νοεμβρίου.

«Μίλησα με τον αρμόδιο υπουργό για την 24ωρη λειτουργίας ιατρείων σαν αυτό του Γενναδίου. Επειδή τα προβλήματα είναι πολλά ζήτησα από τον υπουργό και υφυπουργό να γίνει συνάντηση για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζει ο τομέας υγείας στα νησιά», δήλωσε ο κ. Υψηλάντης.

Η παρουσία στις επιτροπές

Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Είχα την τιμή να πάρω το λόγο για την τροποποίηση των άρθρων για την ασυλία των βουλευτών και τις προανακριτικές και την ευθύνη των υπουργών. Ήταν κορυφαία στιγμή για τη Δημοκρατία. Και για μένα τιμητική ευκαιρία καθώς είμαι ο πρώτος βουλευτής που συμμετέχει στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος», τόνισε.

Close